top of page

Prins
stan 1
 

Es Nirbikse jòng kin ich uch ein dènk belaove 
Dit is ut sjaonste dörp op de Waereld
Hie prins te maoge zeen dao geit niks baove!

Nirbik Alaaf

Stan1.jpg
logotransp.gif

Ik ben geboren op 16 februari 1996, vrijdags voor carnaval. Het carnavalsvirus had ik dus al meteen te pakken. Mijn moeder heeft mij als kind laten ervaren hoe sjiek carnaval is. Ze bedacht en maakte de meest geweldige pakjes, en na Kerstmis klonk er meteen al carnavalsmuziek in huis. Ze leerde me kennis maken met alle festiviteiten die carnaval te bieden heeft. En hoe sjiek het is om daar aan mee te doen. Zonder mam zou ik nooit de carnavalsgek geworden zijn die ik nu ben. En mijn vader, een echte Neerbeekse jongen, heeft me het mooiste dorp van de wereld laten ontdekken. Op die manier hebben mijn ouders samen voor de meest perfecte mix gezorgd!

Dat ik uit een Neerbeekse familie kom, is zeker. Opa metselde ooit nog de sokkel voor het H. Hart-beeld naast de kerk. En oma is jarenlang lid geweest van “Reutemeteut” en “De Gewonnen Levenskracht”. Dat Neerbeekse bloed is door pap en zijn broers doorgegeven aan mijn generatie. Ik ben er trots op om tot de Dohmen-familie te horen; en nóg trotser dat ik de eerste prins van deze oer-Neerbeekse familie mag zijn.

Behalve met mijn familie, ben ik ook ontzettend blij en gelukkig met mijn vriendin Femke. We leerden  elkaar kennen, de dag vóór de 11e van de 11e. En nog vóór Kerst waren we een setje. Ze voelde zich, als geboren Urmondse Waterrat, gelukkig al snel thuis in Neerbeek. Ik ben heel blij met haar én met de steun die ik van haar krijg! Sinds maart wonen we samen in de Schuurweidestraat, waar tot voor kort oud-prinses Joyce I woonde. Iets verder van Café De Keulsteeg, dat wel; maar ik ben blij en dankbaar dat we hier samen wonen! Én ik kan te voet naar mijn werk, Magnitra Lifestyle & Coaching. Hier begeleid ik mensen met het halen van hun sportieve en leefstijl-gerelateerde doelen. Een leuke en dankbare job! Normaal geef ik naast personal training, voedingsbegeleiding en bedrijfsvitaliteit, ook 2x per week bootcamp. Maar om mijn toppers (okay, én mezelf) een beetje te ontzien, hebben ze dit carnavalsseizoen wat vaker vrij.

Omdat ik geen zitvlees heb, doe ik ook nog wat vrijwilligerswerk, als leider bij KVW Neerbeek en als bestuurslid bij Buurtvereniging ’t Kepelke. En met mijn vrienden (waaronder Prins Lars 1 van De Sjravelaire) drink ik graag een lekker pilsje in Café De Keulsteeg (een fijne erfenis van opa en pap). Leuke dingen doen met Femke, concerten en festivals bezoeken, lekker uit eten en er op uit trekken, maken mijn agenda compleet. Kortom, zoveel mogelijk genieten van het leven. En dat nu ook nog als prins van het Doorzèttersriek, waar ik samen met iedereen uit Neerbeek een mega-vette vastelaovend hoop te beleven! Dus tot gauw, bijvoorbeeld bij het Gekke Pekskes Bal, het Auwt Prinsen Bal, de familiemiddag en natuurlijk de grote optocht!

bottom of page